wtorek, 14 lutego 2012

Ciasto czekoladowo-pomarańczowe

Składniki na 2 porcje:

  • 4 łyżeczki mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki kakao
  • 1 jajko
  • 4 łyżeczki mleka
  • 3 łyżeczki oleju
  • 1 łyżeczka skórki pomarańczowej
  • 1 łyżeczka dżemu pomarańczowego

W dużym kubku lub miseczce wymieszać wszystkie suche składniki, a nastepnie dodawać stopniowo pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Ciasto wstawić do kuchenki mikrofalowej na 3 minuty (750 W). Ciasto podczas pieczenia zwiększa swoją objętość, więc należy użyć nieco większego naczynia.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz