środa, 11 kwietnia 2012

Pełnoziarnisty makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Składniki na 2 porcje:

  • 150g pełnoziarnistego makaronu
  • 400g rozdrobnionego szpinaku
  • 1/4 łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki serka twarogowego light (np. Figura light)
  • kilka pomidorów suszonych w zalewie
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki pestek słonecznika

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Szpinak poddusić na patelni 5 minut, dodać gałkę muszkatołową, czosnek, serek oraz suszone pomidory. Doprawić wszystko solą i pieprzem. Gotować kilka minut. Słonecznik prażyć na patelni przez około 2 minuty i na koniec posypać nim całą potrawę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz