czwartek, 2 maja 2013

Jajeczna tartaletka z chorizo i oliwkami

Składniki :

  • gotowe ciasto francuskie
  • 2 jajka (na jedną tartaletkę)
  • 30 g chorizo (pokrój w cienkie plasterki)
  • 1/2 małej czerwonej cebuli (pokrój w piórka)
  • kilka czarnych oliwej
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól

Wyłóż foremkę od tartaletki ciastem francuskim.

Wbij do foremki 2 jajka, dodaj kilka czarnych oliwek, czewoną cebulę pokrojoną w piórka, przypraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Nagrzej piekarnik do 200 stopni.

Przed włożeniem do pieca, ułóż w foremce pokrojone w cienkie plasterki chorizo. Piecz tartaletki około
10-12 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz