Składniki:
- jogutr naturalny 200 g
- pół banana
- 1 łyżka pestek granatu
- 1 łyżeczka zarodków pszennych
- 1 łyżeczka otrębów owsianych
- 2 łyżki płatków Bran Flakes lub ulubionego musli
- 1 łyżeczka posiekanych migdałów
- pół łyżeczki brązowego cukru
Do deseru wykorzystuję wysoką, przezroczystą szklankę tak aby deser smakował i cieszył oko równocześnie. Na dno szklanki kładę 3 łyżki jogurtu naturalnego. Banana kroję w kostkę i mieszam z otębami owsianymi oraz zarodkami pszennymi (druga warstwa). Kładę kolejną warstę jogurtu naturalnego (2-3 łyżki), a następnie dodaję płatki Bran Flakes i posypuję je posiekanymi migdałami. Na samym wierzchu układam jogurt naturalny, pestki granatu, a wszystko posypuję brązowym cukrem.
W sam raz na pierwsze śniadanie, pożywnie i smacznie !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz