czwartek, 17 maja 2012

Śniadaniowy deser z bananem i granatem


Składniki:

  • jogutr naturalny 200 g
  • pół banana
  • 1 łyżka pestek granatu
  • 1 łyżeczka zarodków pszennych
  • 1 łyżeczka otrębów owsianych
  • 2 łyżki płatków Bran Flakes lub ulubionego musli
  • 1 łyżeczka posiekanych migdałów
  • pół łyżeczki brązowego cukru


Do deseru wykorzystuję wysoką, przezroczystą szklankę tak aby deser smakował i cieszył oko równocześnie. Na dno szklanki kładę 3 łyżki jogurtu naturalnego. Banana kroję w kostkę i mieszam z otębami owsianymi oraz zarodkami pszennymi (druga warstwa). Kładę kolejną warstę jogurtu naturalnego (2-3 łyżki), a następnie dodaję płatki Bran Flakes i posypuję je posiekanymi migdałami. Na samym wierzchu układam jogurt naturalny, pestki granatu, a wszystko posypuję brązowym cukrem.










W sam raz na pierwsze śniadanie, pożywnie i smacznie !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz