sobota, 2 czerwca 2012

Czekoladowe ciasteczka owsiane



Składniki:

  • 2 jajka
  • 250 g płatków owsianych
  • 100 g czekolady
  • 50 g owoców żurawiny
  • łyżka kakao
  • pół szklanki wiórków kokosowych
  • 3/4 kostki miękkiego masła
  • szklanka brązowego cukru
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 cukier waniliowy (16 g)
  • kilka kropli olejku wanilii

W osobnych naczyniach wymieszać suche i mokre składniki, połączyć wszystko i dokładnie wyrobić masę. Uformować z masy kulki, a następnie je rozpłaszczyć na blaszce.


Piec około 10 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczniu przenieść na kratkę, aby ciastka wystygły.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz