czwartek, 16 lutego 2012

Chrupiąca pita z sałatką jajeczną

Składniki na 2 porcje:
  • 2 placki pita
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • łyżeczka musztardy Dijon
  • płaska łyżka majonezu light
  • 2 łyżki gęstego jogutu greckiego light
  • 1/3 posiekanej cebuli
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 liście sałaty masłowej
  • garść roszponki
  • kiełki lucerny
  • 1 kubek mieszanki sałat (rukola, frisee, escarole, radicchio)
  • 1/4 łyżeczki curry
  • sól

Ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę. W osobnym naczyniu sporządzić sos z 2 łyżek jogurtu, łyżki majonezu light, łyżeczki musztardy przyprawiając wszystko odrobiną soli i curry, Jajka wymieszać z sosem, dodać posiekaną cebulę i szczypiorek. Placki pita podpiec w tosterze, odkroić ich wierzchołki i wypełnić mieszanką sałat, sałatą masłową, roszponką oraz kiełkami lucerny. Pozostałe miejsce wypełnić sałatką jajeczną.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz