- 2 placki pita
- 4 jajka ugotowane na twardo
- łyżeczka musztardy Dijon
- płaska łyżka majonezu light
- 2 łyżki gęstego jogutu greckiego light
- 1/3 posiekanej cebuli
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 liście sałaty masłowej
- garść roszponki
- kiełki lucerny
- 1 kubek mieszanki sałat (rukola, frisee, escarole, radicchio)
- 1/4 łyżeczki curry
- sól
Ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę. W osobnym naczyniu sporządzić sos z 2 łyżek jogurtu, łyżki majonezu light, łyżeczki musztardy przyprawiając wszystko odrobiną soli i curry, Jajka wymieszać z sosem, dodać posiekaną cebulę i szczypiorek. Placki pita podpiec w tosterze, odkroić ich wierzchołki i wypełnić mieszanką sałat, sałatą masłową, roszponką oraz kiełkami lucerny. Pozostałe miejsce wypełnić sałatką jajeczną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz