- 150 g świeżego ananasa;
- łyżka zarodków pszennych;
- mały jogurt naturalny (150 g);
- 3 ciastka pełnoziarniste digestive;
- 1/3 mandarynki;
- łyżka pestek granatu;
Ananasa obrać, pokroić w dużą kostkę, zblendować na gładką masę. Ciastka pokruszyć, mandarynkę obrać i wyciąć ostrym nożem kilka kawałków. Granat obrać i wybrać z niego pestki. Poszczególne składniki układać warstwowo w szklance lub pucharku (ja wybrałam kieliszek do wina).
Na samym dole ułożyć 1/2 papki z ananasa, następnie zarodki pszenne, 2/3 jogurtu, 2 pokruszone ciasteczka pełnoziarnisre,resztę zblendowanego ananasa pozostałą część joguru, a na koniec pokruszone ciasteczo. Do dekoracji i smaku użyłam: mandarynkę oraz pestki granatu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz